Programdömping lesz a hétvégén

Programdömping lesz a hétvégén, így van miből válogatni, mivel töltsük a szép, napos víkendet.
Pénteken 17 órakor ünnepség keretében köszönti a település pedagógusait Paks Város Önkormányzata a kulturális központban. Itt kerül sor a városi elismerés, a Gyermekeinkért díjak átadására is, amelyet idén Szabó Klára, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium igazgató-helyettese és Lisztmajerné Fritz Marianna, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa vehetnek át a testület döntése nyomán. A rendezvény vendégelőadója Kulka János.

Gyapán május 30-án tartják a már hagyományos falunapot. A programok között lesz főző-, és süteményverseny, illetve egész napos kulturális műsorral várják a látogatókat. Fellépnek a madocsai hagyományőrző néptánccsoportok és a gyapai gyerekek, a Destinys Dancers táncosai, Ijjas Noémi, valamint a Két szoknya egy nadrág Társulat musical slágerekkel, a közös ebéd alatt pedig a Dunakömlődi Félnótás Dalkörtől szól majd a nóta. Az estét bál zárja.

Szombaton Dunakömlődön májusfa kitáncoló bál lesz, Pakson, a Fehérvári úton pedig a Paks FC labdarúgócsapata csap össze a Dunaújvárossal 18 órakor.

Harmincféle játékkal népi játszótér várja a kicsiket a városi gyereknapon május 29-én és 30-án. Lesz teke, lóverseny, horgászás, roller, malom, sőt gokart és bohócműsor is. Itt lesz a Hahota Gyermek Színház és a kulturális központban a Süsüt is színpadra viszik szombaton 17.30-kor, illetve bemutatót tartanak a tűzoltók és a rendőrök (rendőrautókkal), valamint az Energetikai Szakközépiskola diákjai is. A szervezők nemcsak a gyerekekre gondoltak, a felnőtteket ingyenes rock and roll tanítással várja a Duna Party Táncklub. A szombati gyereknapon a tűzoltóság is nyitott nappal várja a családokat.

Az Erzsébet Nagy Szálloda is megszervezi gyereknapját: május 31-én különleges programokkal, bemutatókkal várnak piciket és nagyokat. 9 és 14 óra között bábkészítés, agyagozás, füstsátor, ugrálóvár és kalandpálya is lesz, zenés mesejátékkal pedig a Kőbéka Együttes kedveskedik.

Ismét megrendezi a női sportnapot a Paksi Sportegyesület és az Atomerőmű Sportegyesület Szabadidő Szakosztálya a Gesztenyés úti sporttelepen. A mozgást kedvelő hölgyek egy tartalmas, jó hangulatú, sportos napot tölthetnek el együtt és egy tucat sportágat kipróbálhatnak egyénileg vagy akár csapatban május 31-én. Szintén vasárnap 16 órakor a Paksi Sportegyesület Ritmikus Gimnasztika Szakosztálya ad gálaműsort a kulturális központban.