Új funkciót kap a régi dunakömlődi iskola

Megkötötte a bérleti szerződést az önkormányzat és az Aranyhal Waldorf Egyesület, így az elkövetkezendő években az egyesület használhatja a régi dunakömlődi iskolát. Idén szeptemberben egy óvodai csoport és egy iskolai első osztály indul az épületben, s az iskola felmenő rendszerben bővül majd az évek során. Időközben a leendő intézmény megkapta a névhasználati engedélyt is a Magyar Waldorf Szövetségtől, illetve a Tolna Megyei Kormányhivatal is nyilvántartásba vette, ami fontos lépés az engedélyek megszerzésének sorában, áll az egyesület közleményében.

Az egyesület tagjaira, az alapító családokra munkás nyár vár: a 12 éve bezárt épület használni kívánt részeit fel kell újítaniuk, ki kell alakítani benne az óvoda és az iskolai szükséges helyiségeit, rendbe kell tenni a kertet, be kell szerezni a Waldorf-intézmények működéséhez szükséges eszközöket.

Az óvoda és az iskola pedagógus kara is kialakulóban: van már óvónő és dajka, az elsősöknek osztálytanító, délutános tanár és orosz nyelvtanár. Angoltanárt és még egy óvónőt azonban még mindig keresnek – nem feltétlenül Waldorf-képzettségűt, de olyan szakembert, aki vállalja, hogy a jövőben elvégzi a kapcsolódó kiegészítő képzést.

Működési engedélyt akkor kaphat majd az intézmény, ha minden egyéb szakhatósági engedéllyel (pl. közegészségügy, katasztrófavédelem, NÉBIH) rendelkezik már, azaz ha a felújítási munkálatok is befejeződtek.