A dobogóig eveztek

Egy arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek az ASE kajak-kenusai a szegedi válogatóversenyen, a Maty-éren. Kilenc versenyzőből hatan dobogóra állhattak a világbajnoki részvételről döntő viadalon, írja a piros-kék klub honlapja.

Boros Gergely egy frissen alakult négyesben háromnegyed hajó hátránnyal érkezett az olimpiai második, Kammerer Zoltán nevével fémjelzett kvartett mögött célba.

Somorácz Tamás ennek a hétvégének a győri Hérics Dáviddal futott neki: 200 párosban a harmadik, 500 kettesben pedig 0,156 másodperccel lemaradva a második helyen finiseltek. Ötszázon harmadiknak a tavaly ebben a számban vb-ezüstöt nyerő Boros Gergely, Dombi Rudolf futott be.

Az ifiknél Koleszár Zoltán nem hibázott: 1000 párosban a csepeli Moldován Milánnal meggyőző fölénnyel kenuztak a célba. A kajakos Pupp Noéminek ezúttal párosban és négyesben is a dobogó második foka jutott, míg Fritz Anett a négyesek versengésében harmadik lett. A sprinttávon induló Horányi Benjáminnál csak egy kajakos volt gyorsabb ezen a hétvégén, ezüstöt szerzett, írja az ase.hu.

Pár hét múlva a válogató második fordulója következik.