Waldorfos szülőtől kérdezhetnek a fórumon

Újabb programot szervez az Aranyhal Waldorf Egyesület annak érdekében, hogy az érdeklődő szülők információhoz jussanak a módszerről, a Dunakömlődön, szeptemberben induló intézményről.
A paks-dunakömlődi Waldorf-intézménybe várják az új beiratkozókat: az óvodába 3-7 éves gyerekeket, az iskolába pedig leendő elsősöket. Aki a döntés előtt további információt szeretne arról, mit takar a Waldorf-pedagógia, miben más ez az iskola és óvoda, és hogyan kell elképzelni az ide járó gyerekek mindennapjait és jövőjét, június 25-én 16 órától választ kaphat kérdéseire. A Csengey Dénes Kulturális Központban egy, a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Iskolából érkezett szülő, Pethő Melinda mesél majd saját tapasztalatairól.

Pethő Melinda, a Melinda-blog szerzője maga is Waldorf-pedagógus, bár az utóbbi években elsősorban Waldorf-szülőként volt aktív három gyermeke mellett. Blogjában a Waldorf-pedagógia inkább csak felsejlő háttér, amikor saját családja történetéről, a három kislánya növekedése során felmerülő kérdésekről és válaszokról ír. A blog segítséget jelenthet az óvoda- és iskolaválasztás előtt álló személyes, kézzelfogható, mindennapi példáival.

Az Aranyhal Waldorf Egyesület arról tájékoztatott, hogy az alapító családok az elmúlt hetekben ütemterv szerint elkezdték felújítani a kömlődi régi iskolát, beszerezni a szükséges tanszereket és eszközöket a szeptemberi tanévkezdéshez.