Paksiak is erősítik a NucKids-produkciót

Ismét felkérték a Tini tüsik csapatát, hogy négy gyerekkel képviseljék Paksot és ezzel együtt Magyarországot az idei NucKids Musical legújabb produkciójában. A NucKids programot az orosz állami konszern, a Roszatom hívta életre eredetileg azért, hogy azok a gyerekek, akik nukleáris létesítményeknek helyet adó, zárt városokban élnek, világot láthassanak, maradandó élményre tegyenek szert. Ma már nemcsak orosz gyerekek vesznek részt a programban, sőt 2013-ban a felkészülést sem ott, hanem Magyarországon tartották. Idén a Roszatom szervezte felkészítő táborban és turnén, illetve az erre az alkalomra írt musicalben 80 különböző nemzetiségű gyermek vesz részt, mondta el Cseke Klára, a paksi szereplők felkészítője. A NucKids, azaz az Atomkölykök csapata idén Pakson is fellép augusztus 5-én a kulturális központban, de lesz még előadás többek között Bécsben, Prágában és Moszkvában is.

Az, hogy milyen darab készül idén, még a szereplők előtt is rejtély, mondja Cseke Klára, az azonban már biztos, hogy ismét egy Szentpétervár melletti kis üdülőfaluban zajlik majd a felkészülés. A próbák négy hétig tartanak, az azt követő előadássorozat pedig kéthetes. A paksi szereplők – Horváth Diána, Csuha Eszter, Cseke Borbála, Remmert Mirtill -, akiket Cseke Klára tehetségük alapján választott ki, egytől egyig rendkívül izgatottak: aki első alkalommal vehet részt a produkcióban azért, mert rengeteget hallott a többiek élményeiről, aki korábban már szerepelhetett azért, mert újra találkozhat a régi ismerősökkel. – A gyerekek rendkívül szoros barátságokat kötöttek, hamar összeszoktak, olyan ez, mintha a második családjukhoz látogatnának vissza – mondja a Tini tüsik vezetője.

A paksi résztvevők számára június 29-én elkezdődik egy musical- és gitártábor, amivel az oroszországi válogatásra készülnek. A táborban ugyanis meghallgatáson döntik el a szervezők, ki, milyen szerepet kap a nagyszabású nemzetközi produkcióban. A paksi felkészülésen mindenki betanul egy éneket, emellett Trungel Vivien a gyerekek tánctudásán, Molnárné Fodor Andrea pedig a színpadi jelenlétükön csiszol.