Új stég hozza közelebb a várost a Dunához

Lépcsőt és stéget létesített a városi csónakháztól néhány tíz méterre, északra a LaDIK Egyesület. Az épület előtt pedig körvonalazódik egy úgynevezett sólyaút íve, az engedélyt megkapták, a földmunkák is elkészültek, a továbblépéshez forrásra van szükség – tájékoztatott az elnök. Koloh Tamás ezt azon az összejövetelen mondta el, amit a stég vízre helyezése alkalmából rendezett a Legyen a Duna Igazi Közügyünk Közhasznú Egyesület. Erre meghívták segítőik – azaz a város és az atomerőmű – vezetőit, valamint az új létesítményeket kivitelező cégek képviselőit.

Koloh Tamás elmondta, hogy saját erőből készült el a lépcső és a stég, nagyjából egy-egymillió forintból, ehhez a tagdíjakat, adományokat használtak fel, de a két építő cég, a BA-TU és a Kópis Kft. baráti szellemben kalkulált költségvetése is kellett. Az új stégnél hat csónak számára lesz állandó kikötési hely, de elsősorban nem erre szolgál, hanem arra, hogy a kajakosok, kenusok, a ladikjukat máshol parkoltatók kényelmesen vízre tudjanak szállni. Ez gond volt eddig, hiszen a csónakház ugyan jó tárolási lehetőséget nyújtott, de vízre szállni a közelben nem lehetett nagy biztonsággal. Az egyesület által megálmodott közforgalmú kishajó kikötő létesítésének következő lépése a sólyaút megépítése, ahol a folyóig tolatva lehet a vízbe ereszteni a kishajókat. A közelben e célra használt vályú nem a legalkalmasabb, hiszen az meredek, csak nagy teljesítményű kocsikkal lehet, kihúzni a hajókat, vázolta Koloh Tamás. A most épülő útnak a terveit már 2012-ben elkészíttette az egyesület, az engedélyeket azonban most kapták csak meg. A földmunkákat a város a területet érintő Páli-árok kivitelezéssel párhuzamosan elvégeztette. Az út megépítése azonban 5-8 milliós költséggel jár. Az egyesület kezdeményezte, hogy a város pályázzon e célra a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványnál, de döntés erről még nem született. A városvezetésnek azonban már korábban deklarált és most megerősített célja, a Duna-part fejlesztése, egy kikötő építése. Ez a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájába is belekerült.

A LADIK-nak most nyolcvan tagja van, a csónakházban a kajak-kenu tároló 90 százalékban megtelt, a csónakmotor tárolóban van szabad kapacitás. Hosszú távú terv, hogy a Duna-partnak ezen a szakaszán egy komplex rekreációs-turisztikai területet alakítsanak ki.