Rekordszámú nevező a Tűzkakas bajnokságon

Csütörtökön vette kezdetét a XX. Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokság az ürgemezei strandfürdőben. Az idén rekordot döntött a versenyre benevezett csapatok száma, összesen harminchat csapat mintegy négyszáz játékosa vesz majd részt a bajnokságon.

A versenyre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a megyei igazgatóságok, a hivatásos, önkormányzati és a főállású létesítményi tűzoltóságok tűzoltóiból alakított csapatok nevezhettek. A selejtezők csütörtöktől egészen vasárnapig zajlanak majd, az előző évek hagyományainak megfelelően ezúttal is Pakson.

Az első napon tizenhét csapat rúgta a bőrt, a csapatokat két hatos és egy ötös csoportba osztották be. A hatos csoportokból az első négy, az ötösből az első három jut tovább az augusztus eleji döntőbe. A csoportelsők a döntő előtt körmérkőzést vívnak, ahol az első két helyezett kiemeltje lesz a döntő „B” és „C” csoportjának.

Sokan évek óta, családosan járnak vissza a rendezvényre, nem csak a minél jobb eredmény, hanem a barátok kedvéért is. A legjobb huszonnégy augusztus 1-jén és 2-án játszik a dobogós helyekért.