Pupp Noémi lett a hétvége sztárja

Pupp Noémi lett a hétvége sztárja három egyéni arannyal a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as magyar bajnokságán, amely egyben az utánpótlás Európa-bajnokságra is válogatott. A hat paksi elsőségből még Horányi Benjámin 200 kajak egyes győzelme ér kontinensbajnoki szereplést.

Augusztus első hétvégéjén Szolnokon találkoztak a kajak-kenusok, ahol az országos bajnoki címek Európa-bajnoki indulással is kecsegtettek. Az ASE-s versenyzők a múlt heti serdülő, kölyök és gyermek országos bajnokság két aranyérme mellé még hozzátettek hatot, ezen kívül bronzéremből is nyertek hármat. A májusi, maratoni ob-t is beleszámítva ezzel már 11 bajnoki címnél tartanak a paksi kajak-kenusok, és még hátra van a felnőttek versenye, valamint a világversenyek is, írja az ase.hu

Pupp Noémi Szolnokon három számban is szólóban rajtolt: 500, 1000 és 4000 méteren is ő lett Magyarország leggyorsabb ifi kajakosa, ez Európa-bajnoki indulást ér.

Horányi Benjámin a 200 méteres sprinttávot teljesítette legjobbként, ezzel ő is készülhet a szeptemberi kontinensbajnokságra. Kiszli Vanda 5000 méteren, míg a Hauzman Donát, Kovács Ákos, Jámbor Dániel 200-as váltó is aranyérmes lett, ám ezek a távok nem szerepelnek az Eb-n. Bronzérmet szerzett Fritz Anett az ifi lányok 4000 méterén, illetve az U23-as kenu négyes is dobogóra állhatott, áll a klub honlapjának összefoglalójában.