Pakson tart ügyfélfogadást az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Tolna megye városaiban, így Pakson is felkereshetőek az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadásai. A hatóság azoknak a sérelmet szenvedett ügyfeleknek tud segítséget nyújtani, akiket valamely személyhez fűződő tulajdonságuk, adottságuk miatt hátrányos megkülönböztetés ért. Ilyen, törvény által védett tulajdonság például az egészségi állapot, az életkor, a fogyatékosság, az anyanyelv, az anyaság, várandósság, apaság, a családi állapot, a vallási meggyőződés, nemzetiséghez tartozás, stb. A hátránynak valamely, törvény által védett tulajdonsággal okozati összefüggésben kell állnia, ez az eljárás megindításának az egyik előfeltétele.

Augusztus 24-én 8.30-tól 12.30-ig a Paksi Járási Hivatal – Munkaügyi Központ (Paks, Dózsa György utca 51-53.) épületében tart ügyfélfogadást a hatóság referense. A hatóság eljárása a sérelmet szenvedett ügyfelek számára költségmentes.

A hatóság Tolna megyei referense elérhető az alábbi telefonszámokon: 72/211-887 és 70/217-9323; illetve e-mail címen: gajda.zoltan@gmail.com.