Az atomerőmű beszállítója lett a Roszatom

Keretszerződést kötött a négy paksi atomerőművi blokk működtetéséhez és korszerűsítéséhez szükséges berendezések és tartalékalkatrészek szállításáról a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern Ruszatom Szerviz Rt. nevű cége és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. október 27-én, írta meg az atomenergiainfo.hu.

A megállapodást a paksi atomerőmű küldöttségének novovoronyezsi atomerőműben tett látogatása során írta alá Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója. A keretszerződés az együttműködés alapelveit rögzíti, a szállítások konkrét feltételeit a keretmegállapodáshoz kapcsolódó kiegészítő szerződések tartalmazzák majd, fogalmaz a nukleáris energetika híreivel foglalkozó portál írása.

A Ruszatom Szerviz cég a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern elektromos energia divíziójához tartozik. A vállalat ágazati integrátor szerepet tölt be a külföldön üzemelő, orosz tervezésű atomerőművek revíziója, javítása és korszerűsítése terén, áll az atomenergiainfo.hu összeállításában.