Paks-Kalocsa híd: kiírták a tendert

Kiírta a tendert a Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-hídra a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Mint az MTI megírta, a keddi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-híd, az M60-as gyorsforgalmi út Pécs és Barcs (országhatár) közötti szakasza, valamint az Esztergom és az M1-es autópálya közötti közúti kapcsolat megvalósítási, műszaki terveire kiírt közbeszerzési tender.

A Kalocsa és Paks térségében tervezett új Duna-hídra – valamint a kapcsolódó közlekedési infrastruktúra fejlesztésére – kiírt megvalósítási tender keretében el kell készíteni a Natura 2000 hatásbecslési dokumentációt, a környezetvédelmi hatástanulmányt, valamint az engedélyezési- és a tendertervet is. A hídszerkezet hossza 1060 méter. A falszerkezet teljes szélessége 17,15 méter az ártéri hídnál és 23,08 méter a mederhídnál. A támaszok száma 12 darab, a legnagyobb nyílás pedig 220 méter.

Ahogy az a Közbeszerzési Értesítőből kiderül, a kiírás tartalmazza a Paks-Gerjen összekötő utat és a hidat az útrendszerbe kapcsoló „B3” és „B4” jelű nyomvonalváltozatokat is, az ajánlattételi határidő december 17.