Gyorsabban érkezik a mentő a megújult állomásról

Jelképesen átadták a felújított paksi mentőállomás kulcsát Rauth István állomásvezető mentőtisztnek, befejeződött az uniós projektben megvalósított bővítés. A korszerűsített paksi mentőállomás átadásán dr. Gyöngyösi Péter, az OMSZ projektigazgatója, Süli János, Paks polgármestere és dr. Buda Péter, a régió igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd átvágták a szalagot. Ezt követően megtekintették a felújított állomást, ahol a jövőben modern és komfortos munkakörnyezetben végezhetik munkájukat a szakemberek, és még gyorsabb, biztonságosabb ellátást tudnak biztosítani a térségben.

A beruházás az Országos Mentőszolgálat európai uniós projektjében valósult meg, amely az ország 18 megyéjében 22 új mentőállomás építését és a paksival együtt 60 dinamizálását foglalja magába. A közel 11 milliárd forintos keretből a paksi mentőállomás korszerűsítésére 38 millió forintot fordítottak. Új, motorizált garázskapukat építettek be, a garázsban mosó- és fertőtlenítő blokkot alakítottak ki, és immáron elkülönül a kimenő és beérkező járművek mozgása. A felújítás érintette az öltözőket, szén-monoxid-elszívó rendszert építettek ki, és az átalakításban érintett helyiségek új burkolatot kaptak. A projektben az energiahatékonyság növelése, ezzel pedig az üzemeltetési költségek csökkentése is szempont volt, ezért részleges nyílászárócserét, illetve hőszigetelést is végzett a kivitelező, és napkollektort használnak a fűtés, illetve melegvíz-ellátáshoz.

A dinamizált állomások új orvostechnikai eszközöket is kaptak valamint új mentőgépkocsikat. A paksi állomáson tavaly egy teljesen felszerelt „B”, illetve egy „C” típusú mentőautót állíthattak szolgálatba.