Kisebb kukákra válthatnak

Januártól a 60 és 80 literes kukákat is üríti a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. A jelenleg használtnál kisebb hulladékgyűjtő edény elszállítását az egy- és kétfős háztartásokban élők igényelhetik önkormányzati igazolás birtokában, ekképp számukra a hulladékszállítás díja is alacsonyabb lesz. A kisebb, 60 vagy 80 literes, szabványos kukát az ingatlantulajdonosnak kell beszereznie, a szerződésmódosítást egyrészt a vásárlást bizonyító számla, másrészt az önkormányzat által kiállított igazolás bemutatásával lehet kérni a szolgáltatócég ügyfélszolgálatán akár személyesen, postai úton vagy e-mailen. A kérelmeket évente meg kell újítani.

Dr. Sárosi Józseftől, a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a jövő évi, új díjszabásról az év végéig tájékoztatják a lakosságot, miután a társulás településeinek képviselő-testületei módosítják a helyi rendeleteket.

A változással egyidejűleg folyamatos lesz az ellenőrzés: vizsgálják a kisebb edényzetet igénylők jogosultsága mellett a szolgáltatási szerződések meglétét és a szolgáltatás-szüneteltetések jogosságát is. – Csakis a szerződésekben szereplő számú és méretű kukát ürítik a cég munkatársai – hívta fel a figyelmet a kft. ügyvezetője.

A rendszer átláthatóságát segítik majd azok a matricák is, amelyeket január 15-ig minden hulladékgyűjtő edényre ki kell helyezni. Ezekre írják rá majd a házszámokat a díjbeszedők, illetve a cég munkatársai. Sárosi Józseftől azt is megtudtuk, hogy díjfizetési elmaradás esetén biztosítják a részletfizetés lehetőségét.