Washingtonban nyert különdíjat Ulbert Ferenc

Különdíjat nyert a 32. Songwriters’ Association of Washington versenyen felnőtt kortárs kategóriában Ulbert Ferenc egy Pákai Petrával közös dallal. A washingtoni dalszerzőversenyre a Wild Butterfly című szerzeménnyel neveztek. A zenét Ulbert Ferenc szerezte, a szöveg és az előadás a csodálatos hangú énekesnő nevéhez fűződik. Fecó elmondta, hogy az interneten bukkant rá a felhívásra. Az hogy benevezte a művet, szavai szerint véletlen akció volt, eredményre nem igazán számított, hiszen a nagy múltú versenyre a világ bármely részéről lehet nevezni. Arról, hogy ezt mennyien tették meg, a szerző semmit nem tud. Talán majd január 17. után. Akkor tartják ugyanis a díjátadót, amin szeretne ott lenni. A kiutazást zenéléssel is szeretné megspékelni, a koncerteket kint élő ismerősök segítségével készítik elő.

A dal születéséről azt mondta, hogy két éve gyakorlatilag használhatatlanná vált a keze az ínhüvelygyulladás miatt. Mivel gitározni nem tudott, rá volt kényszerülve, hogy más módon foglalkozzon a zenével, ezért koncentrált a dalszerzésre, hangszerelésre, s elkezdett különböző előadókkal dolgozni producerként. Maga a dal különleges körülmények között született, hiszen úgy álmodta meg. – Ritka az ilyen szerzemény, hiszen, ha valaki álmodik egy dalt, nem tud felkelni és megírni, de ez most sikerült – mesélte a Gyapán élő zenész. A dal születése után Pákai Petrát kereste meg, mert a hangszíne „stimmelt” a dalhoz. Az énekesnő, akivel évek óta zenélnek együtt, sőt 2010-től mostanáig közös zenekarban is játszottak, megírta a Wild Butterfly szövegét. Petra, mint Fecó mondja, élvonalbeli énekes „baromi jó hanggal”.

Az, hogy a közös dal Amerikában nyert díjat, fontos visszajelzés számára, hiszen éppen onnan jött, ahol a bölcsője van annak a zenének, amit ő maga is képvisel. A dalt, amely nem fért bele a blues, jazz, soul és egyéb, konkrétan behatárolható kategóriában, úgy jellemezte, hogy az említett műfajokat összesíti, de leginkább az r’n’b jegyei fedezhetőek fel benne. A szerző azt is elárulta, hogy időközben a gyógykezelések eredménnyel jártak, így már a keze is használható, ennek köszönhetően újra találkozhatunk vele előadóként is.