Fidesz: Paks, köszöni szépen, jól van

Közleményben tiltakozik a paksi Fidesz csoport Gál József nyilatkozata ellen, amiben az LMP-s politikus Paks II beruházást felesleges építkezésnek titulálta és immár nem először felszólította a kormányt, az atomerőmű bővítés leállítására. – Nyomatékkal kérjük, hogy tartózkodjanak a felelőtlen és veszélyes kijelentésektől. A paksi áram a legolcsóbb áram. Az LMP nem először veszélyezteti a magyar lakosság és az ipar hosszú távú, olcsó és biztonságos áramellátását – áll a közleményben, amelyet Hirt Ferenc elnök juttatott el lapunkhoz.
Az ellenzéki párt szóvivője sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy az ország következő évtizedeit teheti tönkre a kormány, „ha drágán, súlyos korrupciós költségek mellett épít meg egy fölösleges atomerőművet”.

– A paksi atomerőmű fejlesztése biztosítja a magyar lakosság és ipar hosszú távú, olcsó, biztonságos áramellátását – reagált a Fidesz. A párt paksi csoportja ehhez még hozzátette, hogy az atomerőmű jelenlegi blokkjainak élettartama lejár. – Bővítése nélkül a magyar emberek kiszolgáltatottak lennének a külföldi szolgáltatóknak, ahogy az a baloldal kormányzása alatt volt, amikor az energiaszolgáltatást külföldiek kezébe adták és duplájára emelték az áram árát – vázolják. – Azok, akik a fejlesztés leállítását követelik, a magyar nemzeti érdekeket és a rezsicsökkentést támadják – szögezik le. A paksi csoport közleményében összehasonlítja a magyar és német áramárakat. Az előbbi 36 Ft/kWh, az utóbb 90 Ft/kWh volt tavaly. – Sem a magyar, sem a német lakossági árak nem piaci árakat tükröznek: míg Magyarországon a rezsicsökkentés és árszabályozás nélkül ezek az árak magasabbak lennének, addig a német lakossági árakat a megújulók támogatási tétele torzítja jelentősen. Mint megjegyzik, a Németországban megújuló források alkalmazására fordított állami támogatásból évente négy új paksi reaktort lehetne építeni.

– A Fidesz paksi csoportja azt üzeni az LMP összes tagjának, hogy Paks köszöni szépen, jól van és megy előre – zárják a közleményt.