Kisebb kukára válthatnak

Januártól 60 és 80 literes kukákra válthatnak azokban a háztartásokban, ahol életvitelszerűen egy vagy két fő lakik. Az egyedül élők 60 vagy 80 literes kukát használhatnak, a kétfős háztartások azonban csak 80 literesre cserélhetik a 120 literest, ezzel csökkentve a hulladékszállítás díját.

Az új, szabványos hulladékgyűjtő edényt a használónak kell megvásárolnia, majd első lépésként kérelmet kell benyújtani az önkormányzathoz, amely úgynevezett hatósági bizonyítványt ad ki igazolva, hányan laknak az adott ingatlanban. Az ehhez szükséges nyomtatványok beszerezhetők a polgármesteri hivatal portaszolgálatán, a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (PHG Kft.) ügyfélszolgálati irodájában, a hivatal földszintjén vagy letölthető a www.paks.hu és a www.phgkft.hu oldalon. A kitöltött nyilatkozatot és kérelmet – utóbbit 3000 forintos illetékbélyeggel ellátva – a Polgármesteri Hivatal Titkársági Osztályának Igazgatási Csoportjához kell benyújtani.

Miután a kérelmező megkapja az önkormányzattól a hatósági bizonyítványt, a PHG Kft. ügyfélszolgálati irodájában bemutatott dokumentumok alapján a szolgáltató elkészíti a hulladékszállítási közszolgáltatási szerződés módosítását s a következő hónap első napjától üríti a cég a kisebb kukát. Érdemes megőrizni a kuka vásárlásáról szóló nyugtát vagy számlát is, ezt is kérhetik az ügyfélszolgálaton.

A jogosultságot tizenkét hónap után meg kell erősíteni, az ismételt igazolás elmaradása esetén a szolgáltatás automatikusan visszaáll a heti 120 literes mennyiségre. A jogosultság módosulását vagy megszűnését 15 napon belül be kell jelenti a szolgáltatónak.

A jogosultsággal kapcsolatosan további információt személyesen, ügyfélfogadási időben a Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán lehet kérni, vagy a 75/830-690 telefonszámon, a hatósági bizonyítvánnyal kapcsolatban pedig személyesen a polgármesteri hivatal földszinti 11. irodájában vagy telefonon a 75/500-510-es számon.

A Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arra is felhívja a figyelmet, hogy az új esztendőben bevezetett matricákat kizárólag a vegyes, vagyis nem szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló kukákra ragasszák fel.