Ismét megnyit a Domb utcai rendelő

Elkészült a Domb utcai rendelő felújítása, január 25-től ismét itt fogadja betegeit dr. Farkas Éva Edina, a 4-es körzet háziorvosa. A rendelési idő nem változik: hétfőn 13-17 óráig, keddtől péntekig 8-12 óráig tart majd. A hétfő továbbra is az aktív dolgozók és az akut betegek napja marad, keddtől péntekig a gyorsabb és korszerűbb rendelés kialakítása érdekében változások várhatók. Két rendelőben látják majd el a betegeket, 7.30-tól továbbra is a receptre és beutalóra várakozókat. Újdonságként 9-10 óráig előjegyzés alapján, előzetes telefonos bejelentkezést követően zajlik a rendelés, 10-12 között pedig érkezési sorrendben.

– A hosszú várakozási idő problémát jelentett a betegek számára, ekképp most rugalmasabb, ütemesebb lesz a rendelés. A recept- és beutalóírás külön helyiségben zajlik majd, és nem csökkenti a vizsgálatok idejét – tájékoztatott dr. Farkas Éva Edina. A korszerű, modern rendelőbe új infúziós ágy is került, így e kezeléseket ezentúl kényelmesebb körülmények között lehet lebonyolítani, valamint újdonságként indukciós hurokrendszer is segíti a csökkent hallásúakat – mondta el a doktornő.

Ahogy korábban megírtuk, a város 28 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az épület felújítására  a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében. A 43,7 milliós összköltségű fejlesztés tartalmazta a háziorvosi rendelő teljes körű műszaki és belső felújítását, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítését, a rendelő akadálymentes megközelíthetőségének kialakítását és a környezet rendezését is.
Az akadálymentes megközelítést mozgáskorlátozottak részére kialakított parkoló és lift biztosítja. Mindezek mellett új bútorzat is került a váróba és a rendelőkbe, a helyiségeket pedig klimatizálták. A tulajdonos önkormányzat tervezi az épület külső homlokzatának felújítását is.

A rendelés az épület átépítése alatt ideiglenesen a Barátság úti rendelőben működött.