Kitüntetésekre vár javaslatokat az önkormányzat

Két díjra is várja az önkormányzat a javaslatokat. A Paks Város Közbiztonságért kitüntetésre a rendőrség, tűzoltóság, polgárvédelem, mezőőri szolgálat, polgárőrség területén tevékenykedő személyt lehet jelölni, aki Pakson látja el szolgálatát, és munkáját lelkiismeretesen, tartósan magas színvonalon végzi. Az indoklással alátámasztott írásos javaslatokat február 24-ig illetve katasztrófavédelmi dolgozó esetében március 4-ig várják. A kitüntetést Szent György, ha a katasztrófavédelemnél dolgozik a díjazott, akkor pedig Szent Flórián napjához kapcsolódó ünnepségen adják át.

Harmadik alkalommal adják át a Környezetünkért kitüntetést, amit először a Paksi Kertbarátok Egyesületének adományozott a város képviselő-testülete 2010-ben, majd 2012-ben az Ökocsiga Közhasznú Egyesület kapta meg az elismerést. Ezt a díjat azon személyek kaphatják meg, akik munkájukkal hozzájárultak a város környezetének megóvásához és fejlesztéséhez. Az elismerést a Föld napján adják át, az írásban tett javaslatokat február 22-ig várják.

A kitüntetések adományozására javaslatot tehet minden paksi lakos, az ajánlásnak tartalmaznia kell a jelöltnek azon teljesítményét, ami méltóvá teszi a kitüntetésre. A javaslatokat a jegyzői titkárságon várják, a Dózsa György u. 55-61. sz. alatt.