Tolna megyei művészetért plakettet kapott Gárdai György

Gárdai György is átvehette a Tolna megyei művészetért plakettet a magyar kultúra napján Szekszárdon.  A díjazott 1993 óta szervezi Pakson a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált. A hazai és világsztárok mellett bemutatkozási lehetőséget biztosít a Tolna megyei és a partnertelepülési zenészeknek is. A fellépők között volt a 23 év során a Jethro Tull, Al Di Meola, Jon Lord, Keith Emerson, Carl Palmer, Beth Hart, a Ten Years After, a Nazareth és a Colosseum. A zene mellé gasztronómiai és sportélményeket is kínál a fesztivál. Kultúraszervező tevékenységét többek között megyei Prima-díjjal is elismerték, derült ki a méltatásból.

Az elismerést 2000-ben alapította három civilszervezet – a Bárka szalon (képzőművészek), a Kézjegy klub (írók) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (értékmentők) – művészek és művészetpártolók jutalmazására.

A díjazottak között volt még Csonka Sándor festőművész alkotásaiért, hazai és külföldi kiállításaiért, az Alisca Brass Band a fúvószene népszerűsítéséért, a hazai és külföldi koncertekért, a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesületet Hagyományőrző tevékenységéért, fellépéseiért valamint Werner Jenő szponzor, művészetpártoló, kiadvány-menedzselő tevékenységéért. A plakett Mözsi-Szabó István grafikájának felhasználásával készült és évente öten kapják meg.