Fidesz: esélyes képviselőjelölt lehet Szabó Péter

A május 8-án tartandó időközi önkormányzati képviselő-választáson a Fidesz esélyes képviselőjelöltje lehet Szabó Péter – írta meg Facebook-oldalán a párt helyi szervezete szerdán. Kedd délután közös sajtótájékoztatót tartott Süli János polgármester, Szabó Péter alpolgármester és Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, a Fidesz helyi elnöke annak kapcsán, hogy hétfőn a város képviselő-testülete alpolgármesternek választotta Szabó Pétert. Itt Hirt Ferenc azt hangsúlyozta: nyugalmat és kiszámíthatóságot jelent majd Paks számára Szabó Péter, alpolgármesterként összekötő híd lesz a kormány, a párt és a város között.

A város előtt álló feladatokat csak úgy lehet megvalósítani és úgy lehet a szükséges forrásokat megszerezni, ha mind a helyi, mind az országos szinten együtt dolgozunk a Fidesszel. Szabó Péter személye, az elmúlt időszakban végzett munkája alkalmassá tette az alpolgármesteri posztra. Ő a jövő embere és a jövővel össze lehet fogni – erről Süli János beszélt a sajtótájékoztatón.

Szabó Péter hangsúlyozta, hogy nem idegen terep számára az önkormányzati munka, de egészen más feladatok várnak majd rá alpolgármesterként, mint önkormányzati képviselőként.

Újságírói kérdésre, hogy Szabó Pétert indítja-e a Fidesz a hetes körzetben, Hirt Ferenc elmondta, hogy az ügyben a kö­zeljövőben dönt a párt. Szabó Péter hozzátette: szívesen vállalná a megmérettetést.

Korábban helytelenül azt írtuk, hogy Süli János támogatni fogja elindulása esetén Szabó Pétert. A valóság ezzel szemben az, hogy Süli János úgy fogalmazott: „Ha én számítottam rá alpolgármesterként, jelöltként is el tudom képzelni Szabó Pétert.”