Díjazták a paksi cégvezetőt

Baranya Gazdaságáért Díjat adományozott a Baranya Megyei Kereskedelmi és Iparkamara dr. Hüse Istvánnak, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter elnökének, a paksi Gépszer Kft. ügyvezetőjének. A február 19-én első alkalommal megrendezett Baranya Megyei Üzleti Estélyen mintegy 250-en ünnepelték a gazdasági élet kiválóságait. Itt adták át az elismeréseket. Hüse István – mint az indoklásban elhangzott – társadalmi munkában több mint három éve vezeti a régió legnagyobb, folyamatosan bővülő létszámmal működő gépipari összefogását. Komoly szakmai munkájának, és a gépipari kapcsolatrendszer folyamatos bővítésének köszönhetően a klaszter egyenletesen magas színvonalú operatív és stratégiai munkát folytat. Emellett – mint kiemelték – két vállalkozását is eredményesen menedzseli.

A díjazott lapunknak elmondta, hogy társadalmi szerepvállalásuk elsősorban a szakképzésben nyilvánul meg, erre áldoztak legtöbb energiát, de természetesen nagy hangsúlyt fektetnek a tagvállalatok érdekeit szolgáló üzletfejlesztésre, üzletszerzésre, nemzetközi kapcsolatok, belső együttműködés javítására.

Alapítástól, 2010-től elnökségi tag, lassan négy éve elnök Hüse István a szervezetben, amelynek legnagyobb erényét abban látja, hogy elősegíti a versenyhátrány leküzdését. A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter nagyjából kéttucatnyi tolnai, baranyai és somogyi vállalkozást tömörít. Ahogy az elnök fogalmazott, ezek szinte kizárólag kkv-k, „izmosabb” középvállalkozások, de egy-két nagyvállalat is van a soraikban. A régió legnagyobb ipari tömörülése, hiszen a foglalkoztatottak 3600, az árbevétel pedig közel 90 milliárd forint.

Dr. Hüse István a gépiparban 1998 óta, a Gépszer – akkor még DC Gépszer – Kft. vezetésének átvétele óta érdekelt, de jogászi végzettsége előtt autószerelő szakmát is szerzett, tehát nem idegen számára ez a szakma. Az általa vezetett cég az elmúlt két évben majdnem megnégyszerezte árbevételt, ami – mint elárulta – a cégnél bevezetett új filozófiának köszönhető.