Együttműködnek az utánpótlás-nevelésben

Az élvonalbeli csapatok közül a Paksi FC az első, amely együttműködési megállapodást kötött a Coerver Coaching hazai képviseletével. A szerződést Haraszti Zsolt a klub ügyvezetője, valamint Szalma József, a Coerver Coaching Hungary igazgatója írta alá. A Coerver Coaching a világ első számú utánpótlásképző rendszere, amely már Magyarországon is elérhetővé vált, olvasható a paksi klub honlapján.

Haraszti Zsolt elmondta, klubjuknál mindig nagy hangsúlyt fektettek a színvonalas szakmai munkára, reményei szerint ez az együttműködés is hozzájárul majd ahhoz, hogy az utánpótlás-nevelésükben folyó munka még jobbá, még eredményesebbé váljon. Szalma József, a Coerver Coaching Hungary igazgatója elmondta, hogy tudja, milyen elhivatott szakemberek dolgoznak Pakson az utánpótlásban is, így biztos benne, hogy gyümölcsöző lesz ez az együttműködés. Olyan elemekkel bővítik a képzést, amelyek méltán bizonyítják, hogy a Coerver a világ első számú utánpótlásképző rendszere. Felgyorsítják a gyerekek fejlődését, valamint sok más olyan dolgot tesznek még mellé, mint például külföldi kapcsolatok, edzőtáborok, valamint az edzők külföldön történő továbbképzése. – Elsőként két-három csapatnál kezdünk, a 7-14 éves korosztályban – tette hozzá.

Péter Norbert, a felnőtt, valamint az U11 csapat edzője arról beszélt, hogy Pakson eddig is úgy dolgoztak, hogy a megyében, illetve más megyék közelebbi településein élő tehetséges utánpótlás korú játékosok felszínre kerüljenek. Ezt az utat szeretnék továbbra is járni, és ahhoz, hogy még magasabb színvonalon tudják ezt a munkát elvégezni, a Coerver Coachinggal kötött megállapodás nagy segítség lesz. Hozzátette, hogy minden bizonnyal ennek a programnak a hatására a klub még vonzóbbá fog válni a fiataloknak, és sikerül újabb élvonalbeli játékosokat kinevelniük a magyar futballnak, számolt be az eseményről a Paksi FC honlapja.

A Coerver Coaching világszerte olyan csapatok ajánlását élvezi, mint az FC Bayern München, az Arsenal FC és a Newcastle United.