Pakson választott vezetőséget a megyei VOSZ

Vezetőséget, küldötteket választott Pakson tartott ülésén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezete, amelynek ez alkalomból összesereglett tagságát Süli János köszöntötte. Paks város polgármestere a térség előtt álló feladatokról beszélt, kiemelve azt, hogy felkészülten, együtt gondolkodva kell várni a beruházást. A térség kis és középvállalkozásainak – mint hangsúlyozta – össze kell fogni akár konzorciumot alakítva, hogy versenyképesek legyenek a nagyvállalatokkal. Dr. Kovács Antal, az atomerőmű kommunikációs igazgatója is kiemelte a küszöbön álló erőműépítés fontosságát. Azt mondta, hogy a beruházás száz évre határozza meg az itt élők sorsát. Lapunknak elmondta, hogy az atomerőműnek szoros kapcsolata van a vállalkozókkal, körülbelül kétszáz dolgozik beszállítóként a társaságnak nagyjából annyi embernek munkát adva, amennyit maga az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. foglalkoztat.

Fajszi Lajos, akit újabb öt évre a VOSZ megyei szervezetének elnökévé választottak, azt emelte ki, hogy megkerülhetetlenné vált a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, amely ugyan a kis- és középvállalatok érdekképviselete, sok nagyvállalatot is a soraiban tudhat. A VOSZ súlyát jelzi, hogy a GDP 60 százalékát VOSZ-tagvállalatok állítják elő, a munkavállalók kétharmadát ők foglalkoztatják. Ezt az erőt jelzi az is, hogy a kormányzat partnerként tekint a szervezetre a bürokrácia elleni harcban s az is, hogy az elmúlt időszakban többször is sikerült érvényesítenie a vállalkozók érdekeit, például az elvárt adó és a kereskedelmi vállalkozások extra adója bevezetésének megakadályozásakor.

Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a modern gazdaság az adók versenye. Ahhoz, hogy a vállalkozói adókat csökkenteni lehessen, a bürokráciát is csökkenteni kell. Ha ez megtörténik, rövidülnek az engedélyezési idők, olcsóbbá válik az ügyintézés, ami javítja az ország és a vállalkozók versenyképességét.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezetének vezetőségében több paksi is szerephez jutott most is, korábban is. Társelnöki feladatot lát el: Amrein Károly, Horváth István, Szabó Sándor, Gáspár Csaba, Korcsmár István és Horváth Ferenc mellett Pintér Ferenc. Küldöttként képviseli a szervezetet mások mellett Hanol Ferenc és Ulbert Sándor.