Szabó Péter: legyen a Makovecz-templom környéke a harmadik városközpont

Egy harmadik városközpontként funkcionáló, Pakshoz méltó környezetű térré szeretné fejleszteni a Makovecz-templom környékét Szabó Péter. A hetes körzet 28 utcájának jövőjéért az itt élők véleményére építve, velük közösen gondolkodva kíván dolgozni egyéni képviselőként is – fogalmazott a TelePaks Híradóban a Fidesz alelnöke, a város alpolgármestere, aki május 8-án a Fidesz-KDNP jelöltjeként, Süli János polgármester és a mögötte álló frakció támogatásával kéri majd a választók bizalmát.

– Mindig törekedtem az embereket foglalkoztató problémák megoldására, a jövőben is ez a cél vezérel. 2002 óta vagyok aktív résztvevője a közéletnek és az önkormányzati munkának. Szeretném a hetes körzet lakóinak érdekeit nemcsak alpolgármesterként, hanem egyéni képviselőként, közvetlenül is támogatni – fogalmazott Szabó Péter.

A politikus szerint a hetes körzetben sok feladat vár a képviselő-testületre. Azt mondta: ez egy igen fontos területe a városnak, és nemcsak azért, mert közel van az ipari parkhoz, ahol egyre többen dolgoznak, hanem a városfejlesztés szempontjából is egyik kiemelt fontosságú lehet. – Paksot kétközpontú városként szokták emlegetni, az óvárosi és a lakótelepi részt kiemelve. Véleményem szerint azonban a Makovecz-templom környéke is megérdemelné, hogy harmadik központként működhessen és az ide látogató turistákat egy, a városhoz méltó környezet várja – mondta Szabó Péter, hozzátéve: a kampány idején a körzet mind a 28 utcájába ellátogat majd.