Nyáron indulhat a Kinizsi utca felújítása

Várhatóan április 25-én indul a Fehérvári úti stadion játékterének felújítása és a tervek szerint júliusban indul a Kinizsi utca teljes körű rekonstrukciója. Erről a két nagyberuházásról tájékozódhattak a hármas körzetben élők szerdán este azon a lakossági fórumon, ahova dr. Rujder Mária, a körzet képviselője hívta az érdeklődőket.

A tervek szerint május 2-án indult volna az építkezés a Paksi FC Fehérvári stadionjában, azonban ha a pályatestet építő céggel a héten aláírják a szerződést, már április 25-én, a Haladás elleni utolsó hazai bajnoki mérkőzés utáni hétfőn elkezdődik a kivitelezés. Erről, a létesítmény terveiről és a beruházás ütemezéséről is tájékozódhattak az érdeklődők a hármas körzet lakossági fórumán. Mint ahogy az elhangzott: gazdaságosan üzemeltethető, többfunkciós, brit stílusú stadion készül majd Pakson. Elbert Gábor, a stadionépítés koordinátora azt hangsúlyozta a rendezvényen, hogy egy modern, 21. századi közösségi tér létrehozása a cél, azt szeretnék, ha mindenki magáénak érezné a várost szolgáló létesítményt. A játéktér elkészülte után nyár közepén a szemközti oldali ún. B-lelátó bontásával folytatódik majd a program, 2016 végére az egyik új, a Duna felőli oldalra tervezett lelátó is elkészül majd.

Elkezdődik a Kinizsi utca felújítása is. – a város a kisebb utcákkal akarta kezdeni a térköves burkolatok kialakítását, a Duna, Vörösmarty, a Hattyú és az Eötvös utca építésekor tapasztaltakra támaszkodva készülhet majd az új burkolat a Kinizsi utcában – erről dr. Rujder Mária, a hármas körzet képviselője tájékoztatta a lakossági fórum résztvevőit. Az utca teljes körűen újul meg, várhatóan hat hónap alatt. Föld alá kerülnek a légvezetékek, korszerűsödik a vízvezeték-hálózat, az út, a járda és a zöldfelület, új csapadékvíz-elvezető rendszer is épül, melybe bevezetik a stadionból érkező csapadékvizet is. A kivitelezés a közbeszerzési eljárás lezárulta után, várhatóan július elején elkezdődhet, előtte fórumon tájékoztatja majd a lakosságot az ütemezésről a kivitelező. A beruházások alatt végig biztosított lesz a parkolása lakosság számára a Fehérvári úti sportlétesítmény nagy parkolójában, illetve ha szükséges, a vendégek számára kialakított parkolóban. A stadionfejlesztési program 1,4 milliárd forintból valósul meg, 800 milliós állami támogatással. A Kinizsi utca rekonstrukciója a tervek szerint 495 millió forint lesz, melyhez 300 millió forint támogatást kapott a város. A lakossági fórumon a Virág utcai játszótér állapota is felmerült észrevételként – dr. Rujder Mária ígérete szerint 2016-os képviselői keretét e tér korszerűsítésére fordítja.