Jótékonysági koncertet ad a Szaggató

Jótékonysági koncertre várja a segíteni szándékozókat a Szaggató zenekar csütörtökön. A rendezvényen a kárpátaljai gáti református templom tornyának felújítására gyűjtenek. A koncert a Paksi Református Gyülekezet kezdeményezésére valósul meg, amelyre május 5-én, 18 órára hívják a közönséget a Csengey Dénes Kulturális Központba.

Egy levél érkezett a paksi református gyülekezethez, amelyben segítséget kértek a kárpátaljai Gát falu lakói, református templomuk tornyának felújításához: a háború sújtotta országban minden kapaszkodóra szükség van közösségük megtartásához. A paksi gyülekezetben támogatókra leltek, és Kiss Zoltán a Szaggató zenekar vezetője – aki maga is a gyülekezet aktív tagja – felajánlotta a Szaggató közreműködését, hogy jótékonysági koncerten gyűjtsenek a templomfelújításra.

Nem először karol fel jótékonysági kezdeményezést a Szaggató zenekar, hiszen első egész estés koncertjükön a paksi református templom orgonájának felújítására gyűjtöttek. A csütörtöki koncertre népzenékkel és népzenei feldolgozásokkal készülnek.

Adakozásra a helyszínen nyílik lehetőség, az így összegyűlt adományt maradéktalanul eljuttatják a gáti gyülekezetnek. A rendezvényt támogatja a Csengey Dénes Kulturális Központ, a koncertre május 5-én, csütörtökön 18 órára várják a segíteni szándékozókat és azokat, akik egy jó hangulatú, zenés estet töltenének a Szaggatóval.