A választási eredményt értékelték

Nyerni szerettem volna, de nem vagyok elkeseredve, mondja Mezősi Árpád, aki az MSZP képviseletében indult az időközi választáson. – Jól szerepeltünk, mindent meg is tettünk ennek érdekében, konkrét programmal szólítottuk meg a választókat, és terveinknek jó volt a fogadtatása. A 2014-es 6,9-cel szemben most 37,6 százalékot értünk el, ami nagyon szép eredmény. Ráadásul a kettő szavazókörből az egyikben én nyertem, viszont ezt ellensúlyozta a másikban Szabó Péterre érkezett szavazatok száma.

Gáspár Viktort, a Jobbik képviselőjelöltjét elszomorítja az alacsony részvétel. – Le fogjuk vonni a tanulságokat és azon dolgozunk majd, hogy a jövőben hatékonyabban szólítsuk meg az embereket, és juttassuk el hozzájuk üzeneteinket, illetve arról is gondolkodnunk kell, hogyan gyarapítsuk szimpatizánsaink számát – mondta. A Jobbik jelöltje gratulál Szabó Péternek, a választókat pedig arra kéri, hogy a ciklus végén kérjék számon választási programját.

Az lett, amire számított mind a részvételi arányt, mind a végeredményt tekintve, mondta Szarka Istvánné, a Munkáspárt jelöltje, aki gratulál Szabó Péternek. Bízik abban, hogy foglalkozni fog az önkormányzat az idősek otthona bővítésével és a fogyatékkal élőknek munkahelyeket teremtenek. 2018-ban a Munkáspárt mindenhol szeretne jelöltet indítani, így ezen a választáson fontos volt, hogy a paksiak lássák, itt is létezik a Munkáspárt, fogalmazott.

Süli János polgármestert az időközi választás eredménye megerősítette abban, hogy jó döntés volt Szabó Pétert alpolgármesternek felkérni. Így együtt tudnak dolgozni azért, hogy minél több forrás érkezzen a városba. Szabó Pétert győzelme alpolgármesteri posztján is megerősítette. – Minden jelöltnek köszönöm az aktivitást – hangsúlyozta hozzátéve, bár a részvétel megfelelt az időközi szavazások átlagának, a magasabb voksolási arány erősebb legitimációt jelentett volna.

Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, a helyi Fidesz elnöke bízik abban, hogy Szabó Péter győzelmével új időszámítás veszi kezdetét Pakson. – Nem mindegy, milyen viszonyok vannak egy olyan településen, amely egy akkora beruházás előtt áll, mint az erőműbővítés – mondta. Hirt Ferenc megköszönte aktivistáik és az együttműködésben résztvevők, Süli János és frakciója, a KDNP és a lokálpatrióták munkáját, támogatását. – A munka most kezdődik, Pakson nyugalom és kiszámíthatóság lesz – hangsúlyozta. Hozzátette, gratulál az ellenfeleknek, és örül, hogy nyugodtan zajlott a kampány, nem volt sárdobálás.

Kovács Sándor, a Fidesz helyi szervezetének ügyvezető alelnöke is megköszönte a választóknak a megújult Fidesz iránti bizalmat. Számára a voksolás eredménye azt mutatja, hogy érdemes dolgozni, meghallgatni az emberek véleményét és összefogni a városért. Szeretnének sokat tenni a körzetért, és az, hogy Szabó Péter lett a képviselő, előrevetíti a fejlődést, mondta.

Bagdy László, a KDNP paksi elnöke azt mondta lapunknak, hogy ez volt a Süli János polgármester és frakciója, a Fidesz és a KDNP közötti együttműködési megállapodás első kézzelfogható eredménye. Úgy véli, hogy Szabó Péter el tudta nyerni a választók többségének bizalmát, megmutatta, hogy megvan a képessége és akarata az együttműködésre, a hetes körzet képviseletére. Megköszönte a választópolgároknak, hogy éltek jogukkal és elmentek szavazni. – Minden munkának van eredménye, de van tanulsága is, ezért elemzik az eredményeket – tette hozzá.