Megújul a Kölesd felé vezető út

A Paks-Kölesd összekötő utat is felújítják abban a programban, amelynek keretében országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg 69 milliárd forint hazai forrásból, ebből Tolna megyében várhatóan több mint 50 km hosszan, mintegy 4,85 milliárd forintból történik felújítás különböző útszakaszokon – derült ki Potápi Árpád országgyűlési képviselő, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök, Becze Szabolcs, a Magyar Közút megyei igazgatója, valamint Müller János, Kurd polgármestere által tartott sajtótájékoztatón, áll a Tolna Megyei Önkormányzat sajtóközleményben.

Potápi Árpád elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a Tolna megyére jutó, közel 5 milliárdos forrás más térségekhez viszonyítva egy elfogadható összegnek számít, azonban a megye útjainak teljes körű rendbetételéhez körülbelül 35 milliárdra lenne szükség. Az 5 milliárd forintból azoknak az útszakaszoknak a felújítására kerül sor, amelyek egyrészt kritikusak, másrészt pedig forgalmasak.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke üdvözölte a komplex útfelújítási programot, amely a megye gazdasági fejlődéséhez és a munkaügyi helyzet javításához egyaránt hozzájárul.

Tolna megyében hat elsőrendű illetve másodrendű út valamint két összekötő út különböző szakaszai újulnak meg, utóbbiak közül az egyik a Paks-Kölesd összekötő út. Az érintett szakaszokon forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a kivitelezés idején, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakosság megértését és türelmét kéri, írják még a sajtóközleményben.