Új tender a tervezésre, két évet csúszhat a Paks–Kalocsa híd

A tervezettnél később, 2020 közepén adhatják át a Kalocsa–Paks Duna-hidat, derült ki a Kalocsa-Paks Duna-hídért Egyesület közgyűlésén. Dr. Bálint József elnök, Kalocsa polgármestere azt mondta az egyesület munkáját érintő pénzügyi és szakmai beszámolók elhangzása és elfogadása után Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) munkatársaitól, Kosztola Jánostól és Budainé Fülöp Mártától kaptak tájékoztatást a Kalocsa és Paks között tervezett átkelő építésének előkészületeiről.

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ még 2015-ben készíttette el a megvalósíthatósági tanulmányt, amely a lehetséges nyomvonalakat, közúti és vasúti kapcsolatokat vizsgálta. Ezt követően két tendert hirdettek meg. A jelenlévők – mint dr. Bálint József beszámolt róla – értesülhettek arról, hogy a statikai ellenőrzésre vonatkozó közbeszerzési eljárás sikerrel járt, a tervezésre vonatkozó viszont, miután minden ajánlat érvénytelen volt, eredménytelenül zárult. Ezt április 29-én újra meghirdették. A tervezési feladat egyrészt a Duna-híd és az 512. számú főút Kalocsa és az M6 autópálya közötti szakaszára vonatkozik, másrészt a Paks–Gerjen összekötő útra. A Tolna megyei oldalon teljesen új út épül Gerjenig, itt ma még földút van, míg a Bács-Kiskun megyei oldalon 12,5 kilométernyi út tartozik a projekthez, ennek nagy része – 11 km – új út, a többi felújítás. Az eredeti tervek még arról szóltak, hogy 2018-ra, az erőmű-beruházás kezdetére készül el a híd, Kosztola János előadásából azonban kiderült, hogy ennél később, 2020 közepén helyezik forgalomba. Idén az engedélyezési tervezés szerződéskötése után a környezeti hatástanulmány készülhet el, 2017 az engedélyek megszerzésének ideje lesz, illetve – amennyiben a mostani ütemtervet tartani tudják – a negyedik negyedévben megkötik a kivitelezésre vonatkozó szerződést. Eszerint 2020 második negyedévében kerül sor a híd és kapcsolódó létesítményei átadására.

– Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a közbeszerzés megismétlése miatt csúszik a beruházás – fogalmazott dr. Bálint József, aki szerint, maga a hídépítés még nem lesz jelentős hatással a munkaerő-piaci helyzetre, mert speciális feladat lévén nem helybelieket alkalmaznak majd. A polgármester szerint az új átkelő befektetéseket generál, ez lendítheti fel a város gazdaságát.