Programok az ünnepi könyvhétre

Megkezdődött a 87. Ünnepi Könyvhéthez csatlakozva szervezett programsorozat a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárában és a Pákolitz István Városi Könyvtárba is hívják a könyvünnep alkalmából a közönséget.

A kulturális központ könyvtárában Makó András festőművész albumát ajánlja a közönség figyelmébe Gutai István nyugalmazott könyvtárigazgató június 8-án 18 órakor. Két nappal később, 17 órakor, kiállítást nyitnak meg, a tárlaton Pete Jánosné csuhéfonó népi iparművész mutatkozik be alkotásaival. Június 13-án 18 órakor Gutai István, Földönfutók, hontalanok II. című kötetét ismerhetik meg az olvasók. A könyvheti sorozatot egyébként Wollner Pál előadásával nyitották, aki Karib-tengeri vitorlázásról beszélt.

A Pákolitz István Városi Könyvtárban dr. Győrfi Károly kötetbemutatóját ajánlják a közönség figyelmébe az ünnepi könyvhéten. Az óbudai evangélikus egyházközség felügyelőjének Keresztényüldözés a XXI. század elején címmel megjelent könyvét Pálmai István ajánlja az érdeklődők figyelmébe június 9-én 17 órakor. Egy másik könyvbemutatót is tartanak mégpedig június 17-én 17 órakor. Akkor Suhai Pál Nomád szívvel című kötetét ismerhetik meg, amit maga a szerző ajánl. Közreműködik Fittné Szilvássy Ildikó.