Ők lettek az Év tanulói a művészetiben

A különböző művészeti ágakból adott ízelítővel fűszerezett tanévzárót tartott a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola a Csengey kulturális központ színháztermében. Minden esztendőben ezen az esten adják át az Év tanulója elismerést, amelyet ez alkalommal Szucsán Etelka Sára és Tóth Marcell vehetett át.

Szucsán Etelka Sára igazi összművészeti tehetség, hangzott el a méltatásban. 2008-ban kezdett balettozni Szabó Ildikónál, majd Szarka Gittánál, aztán 2009-ben szolfézst tanulni, majd 2011-ben zongorázni Palazsnik Andreánál. Az idei tanévben már népzenei tanulmányokat is folytatott.  A balettos sikerek mellett számos zeneit ért el. Az idei tanévben a sistrum dunántúli regionális versenyen bronz oklevelet kapott, márciusban pedig a Tolna Megyei Zongoraversenyen megnyerte korcsoportját. Népzenei munkája is kimagasló. Amellett, hogy az iskola valamennyi rendezvényének aktív résztvevője, májusban az országos népzenei Ki mit tud?-on egyéniben arany-, együttessel pedig kiemelt aranyminősítést nyert.

Tóth Marcell két év zeneiskolai előkészítő után Simon Péternél kezdett tenorozni. 2011-ben az „Apró fúvósok” Találkozóján különdíjat kapott. Két év után tubán folytatta tanulmányait édesapjánál. 2013-ban és 2014-ben is aranyminősítést kapott a sistrum regionális zenei versenyen, idén tavasszal az Apró Fúvósok Találkozóján ismét különdíjat nyert. 2015-ben a Tolna megyei mélyrézfúvós-találkozón különdíjat és nívódíjat kapott. A művészeti iskola fúvószenekarának és a Roger Schilling Fúvószenekarnak évek óta tagja. Tóth Marcell felvételt nyert mind a miskolci, mind a budapesti Bartók Béla zeneművészeti szakközépiskolába szeptembertől Budapesten folytatja tanulmányait. Tanára Tóth János.

A 2015/2016-os tanévben végzett kimagasló tanulmányi munkájáért Farkas Lili, Takács Nóra és Pálmay Csaba igazgatói dicséretet kapott, őket is színpadra szólították a tanévzárón.