Kölcsönmotor nyergében nyert futamot Gyutai Adrián

Kölcsönbe kapott versenygéppel nyert vasárnap nemzetközi gyorsaságimotoros futamot a Supersport kategóriában a Hungaroringen Gyutai Adrián, akinek pénzügyi gondok miatt veszélybe került a további szereplése az idei olasz bajnokságban. Ahogy arról az MTI beszámolt, a Korda Racing 25 éves versenyzője a H-Moto Teamtől kapott erre a hétvégére egy Yamaha R6-os motort, s a 43 fős – osztrák, német, horvát, román és magyar pilótákat felvonultató – mezőnyt fölényesen maga mögé utasítva, az első helyről rajtolva nyerte meg a vasárnapi futamot.

Gyutai a szombati versenyen is rajthoz állt, vezetett is, de futómű-probléma miatt fel kellett adnia a viadalt. – Örülök, hogy ebben az erős mezőnyben sikerült nyernem, jó formában vagyok, folyamatosan edzem, mert a menedzsment változatlanul dolgozik azon, hogy elháruljanak az anyagi akadályok, s visszatérhessek az olasz bajnokságba – nyilatkozta az MTI-nek a paksi versenyző.

Gyutai június végén jelentette be, hogy a megfelelő financiális háttér hiányában kénytelen kihagyni az olasz bajnokság júliusi 1-3-i versenyhétvégéjét, majd az elmúlt hétvégén, Misanóban sem tudott rajthoz állni. A következő versenyt szeptember elején rendezik Imolában, írta meg az MTI.