Somorácz Tamásnak drukkolhatunk

Ma ismét paksi olimpikonnak drukkolhatunk: pénteken, előreláthatólag 14:51-kor Somorácz Tamás ül hajóba Kugler Attila, Ceiner Benjámin és Hufnágel Tibor társaságában a K4 1000 méteres előfutamban.

Somorácz Tamásnak az utolsó pillanatban sikerült kivívnia a riói részvételt, miután a Kugler Attila, Ceiner Benjámin, Somorácz Tamás, Hufnágel Tibor összeállítású kajak négyes nyerte a július 14-én megrendezett 1000 méteres válogatóversenyt Szolnokon.

Ahogy arról az MTI híre alapján beszámoltunk, az ebben a számban kiírt első ötkarikás válogatón is ez a hajó győzött júniusban azzal a különbséggel, hogy akkor Somorácz helyén még Dombvári Bence ült. Később ez a kvartett csupán a hetedik helyen végzett a moszkvai Európa-bajnokságon, ezért döntött úgy a szövetség szakvezetése, hogy új válogatót ír ki Rióra. Időközben kiderült, hogy Dombvári június 9-én, azaz éppen az első válogató napján pozitív doppingmintát szolgáltatott – a szervezetében a stanazolol nevű anabolikus szteroidra bukkantak –, így immár nélküle állt fel, s nyert ismét az egység.