Kiscsillag-koncerttel zárul az Atomfutás

A mozgás, és ezen belül a futás népszerűsítése a célja az öt évvel ezelőtt útjára indított Atomfutásnak Pakson. Tavaly több mint másfél ezren vettek részt az eseményen, idén az előnevezők száma már meghaladta az 1100 főt. A rajt szeptember 3-án 10 órakor lesz az ASE-sportcsarnoknál. A versenyzők idén is több táv közül választhatnak egyéniben és váltóban egyaránt. A szervezők – Paks Város Önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Puszta Lovasudvar és Vendégház, valamint a Scheffer Rendezvényszervező Iroda – a legkisebbekre is gondoltak, így 9.30-tól gyermekverseny is lesz, egy időben a nordic walking rajtjával.
– A BrutálAtom elnevezésű tereppályánkon 15 órakor indulnak a résztvevők, ez az országos bajnokság egyik állomása lesz. Újdonság a KölyökBrutál pálya, ami a felnőttpálya rövidített és könnyített változata. Az utcai futóverseny útvonalában nem lesznek komoly változások, igyekszünk minél többet megmutatni Paks látványosságaiból – mondta el Scheffer István főszervező.

A szervezők azt ígérik, hogy a verseny ideje alatt csak minimális időre lassítják a forgalmat. A rendezvényt több kísérőprogram színesíti, a Demeter Egyesület jóvoltából városi gyalogtúra, a paksi könyvtárak közreműködésével pihenőzóna, valamint fitneszórák, helyi ízek vására, a gyermekeknek kalandpark és légvár is lesz, az érdeklődők pedig találkozhatnak a település legeredményesebb sportolóival. A rendezvény este dj-partival és a Kiscsillag együttes koncertjével zárul.