Rekord született a pontyfogó kupán

Rekord született hétvégén a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület tórendszerén hetedszer megrendezett Pontyfogó Kupán: a verseny történetének legtöbb halát, több mint 430 kilónyit fogott a győztes csapat. Harminc csapat foglalta el az V. számú tó partján a kisorsolt horgászhelyeket csütörtökön délben, hogy 72 órán át versengjen. Miután ez nyílt verseny, az egyesület tagjai által alkotott csapatok mellett a környékből és az ország távoli pontjairól is érkeztek nagy halra vadászó pecások. Blaskó Csilla, Hegedűs Imre és Gombár Zoltán Budapestről a kupa születése óta állandó vendégek. Rövid tanakodás után Zoltán tízes skálán tízpontosra értékelte a tórendszert. – Tíz plusz – fűzte hozzá nevetve Csilla, majd komolyra fordítva a szót, elárulta, hogy sokfelé megfordultak már, hiszen régi hobbijuk a horgászat, de a paksi tórendszer, a szervezés és összességében minden valóban elnyerte a tetszésüket.

– Igaz, nem sok halat fogtunk – jegyezték meg. Hogy ennek mi az oka, nehéz volna megmondani, hiszen két hellyel arrébb Bárányos Krisztián, Náár László és Imre Tamás sorra fogta a kapitális példányokat. Mint Krisztián elárulta, sok munkájuk van mindebben. Azt is elmondták, hogy régóta hódolnak a horgászat szenvedélyének, állandó vendégei az atomerőművel szomszédos tavaknak. Máshova – mint mondták – nem járnak, hiszen itt kiváló körülmények fogadják őket és a telepítések eredményeként rengeteg a nagy hal. Részletesebb élménybeszámolóra nem maradt idő: Náár László újabb kapásra lett figyelmes. A fiúk összehangoltan tették a dolgukat, nagy körültekintéssel emelték partra a nagyjából tízkilósra becsült pontyot, majd néhány percet még arra is szakítottak, hogy megmutassanak kameránknak a mérlegelésre váró példányok közül még néhányat. Hármasuk végül 92 halat fogott.

Ha a versenyen a darabszámot vették volna figyelembe, ez az előkelő ötödik helyre lett volna elég holtversenyben, hiszen akadt olyan csapat, amely néhány híján kétszázszor volt eredményes. Csakhogy a pontyfogó kupán nem ez, hanem a súly számít, így Friends Carp Team névre keresztelt gárda az első helyen végzett a 431,04 kg-nyi hallal. A fiúk így nem sokkal később már a dobogó legfelső fokán álltak. A második helyen végzett valamivel több mint 291 kg-mal a CFB-Green Carp Team, azaz Dobstadt Krisztián, Tancsa Tamás és Gölöncsér Gábor, a harmadikon pedig alig két kilóval elmaradva a CFB-KG Modell Technic Team képviseletében Miczki Márton, Kövecses Gábor és Farkas Ferenc.