Népszerű volt a paksi stand Kalocsán

Paks is képviseltette magát a Kalocsai Paprikafesztiválon, egy nap alatt több mint ezer látogatót fogadtak a városi standon. – Fontosnak tartottuk, hogy ne csupán kiadványokat osztogassunk, hanem valóban meg tudjuk állítani, meg tudjuk szólítani a fesztivál vendégeit, és fel tudjuk hívni figyelmüket a városunkban található értékekre – mondta el lapunknak Czink Dóra, Paks turisztikai és marketingreferense. Hozzátette: a Dunát állították a stand középpontjába, és halsimogatóval és pecajátékkal várták az érdeklődőket a Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület támogatásával, a Paksi Halászati Szövetkezet együttműködésével. A vendégek egy fotófal előtt fényképezkedhettek, és népszerű volt a Mi való a paksi halászlébe? elnevezésű játék is. A meghívás a fesztiválra egyébként nyáron érkezett a Kávé- bor és pálinkafesztiválon, ahol Kalocsa interaktív kiállítással mutatkozott be.

A rendezvényen írták alá a Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség kezdeményezésére létrejött együttműködésről szóló megállapodást is. A Paks–Kalocsa Vízcsöppek Duna-régió Társulás keretében a Dunaföldvár és Fadd között, a Duna jobb és bal partján fekvő tizenöt település kezdi meg a munkát, melynek célja a Duna-part fejlesztése közös pályázatok révén.

– Évek óta megfigyelhető, hogy pályázni sokkal eredményesebben lehet, ha összefogás van mögötte. Már a megállapodás alapja is az, hogy minden tagtelepülés leírta, milyen fejlesztési tervei vannak a Duna-partjával kapcsolatban. Munkaszervezetünk heti szinten egyeztet a kezdeményező vízi turisztikai szövetséggel az aktuális pályázatokról, melyek forrást biztosíthatnak az elképzelések megvalósítására – tudtuk meg a turisztikai és városmarketing referenstől. Ahogy Czink Dóra elmondta, Pakson vízi turisztikai bázist szeretnének kiépíteni, ahol a Dunán érkezők kiköthetnének, és biztosított lenne sátorhely, valamint tisztálkodási lehetőség is. Az elképzelés szakmai hátterét a LaDIK Egyesülettel és a Paksi Sporthorgászok Egyesületével közösen dolgozza ki az önkormányzat. Emellett folyamatban van a vízi színpad beruházása, amely megállóhelyet biztosíthat a szállodahajók számára várhatóan már jövő nyártól.