Ők kapták a Céggyűrű kitüntetést

Negyedszázados hagyományt követve átadták a paksi atomerőmű rangos elismerését, a Céggyűrű kitüntetéseket. Ahogy minden évben, idén is húsz kiváló, példaértékű munkát végző dolgozót jutalmaztak a kollégák javaslata alapján. Idén hetvenegy ajánlás érkezett. Hamvas István vezérigazgató őket és a nyugdíjba vonulókat köszöntve arról beszélt, hogy a vállalata legkiemelkedőbb ünnepe a Céggyűrű est, azzal együtt, hogy idén is több, jelentős jubileumhoz érkeztek: 50 éve írták alá azt a szovjet–magyar kormányközi megállapodást, ami lehetővé tette az erőmű megépülését, 40 éve jelent meg a Neutron, az Atomerőmű újság elődje, 30 éve csengettek be először az atomerőmű által épített és fenntartott iskolába, az ESZI-be és 30 éve kapcsolták párhuzamosan a hármas blokkot. 20 éve látogatott Teller Ede a paksi atomerőműbe, másodikként a híres Marslakók közül, és bár nagyon frissnek tűnik, de már tíz éve, hogy 500 megawatt fölé emelték elsőként a négyes blokk teljesítményét. Hangsúlyozta, hogy kiemelkedő és rangos ünnep az is, hogy a nyugdíjba vonulóknak megköszönik a munkáját, hiszen ők is részesei voltak a sikereknek, eredményeknek, amelyek biztosították, hogy az atomerőmű betölthesse szerepét, tevékenységükkel megalapozták a tartósan magas társadalmi elfogadottságot. Hangsúlyozta, hogy azoknak, akik maradnak, tovább kell vinni ezt a szellemiséget és megfelelni a rájuk váró feladatoknak. Kell a sok jól teljesítő szakember, olyanok, mint a most kitüntetettek, mert a piaci versenypozíció megtartása rendkívüli odafigyelést, áldozatot kíván. – El kell végeznünk az új blokkokkal kapcsolatos többletmunkákat, támogatnunk kell ezt a projektet. Meggyőződésem, hogy ezt a szerepet is felvállalva, képesek leszünk elérni, hogy az új blokkok üzemeltetői is mi legyünk – zárta szavait, majd átadta a Céggyűrű kitüntetéseket.

Céggyűrűvel jutalmazták, de kórházi tartózkodás miatt nem vehette azt át Lenkei István vezérigazgatói tanácsadó. A további díjazottak: Kissné Hegyi Ilona Terézia, a Vezérigazgatói Titkársági Osztály osztályvezetője, Braun Tibor, a Szimulátor Osztály instruktora, Böröcz László, a Beszerzési Osztály logisztikai csoportvezetője, dr. Bujtás Tibor a Sugár- és Környezetvédelmi Főosztály vezetője. A díjazottak között volt Sós Lívia analitikus laboráns a Környezetvédelmi Osztályról, Kamondi Ferenc, a MIG Műszaki Főosztály műszaki főszakértője, Bakos Gyula, aki az Üzemidő Hosszabbítás Végrehajtási Kiemelt Projekt csoportvezetőjeként dolgozik, Burján Tibor, a Nukleáris Üzemanyag Osztály csoportvezetője. A Céggyűrűvel rendelkezők táborába került Eigner Tibor, a Nukleáris Fűtőanyag Üzem önálló üzemvezetője, Gazdag József üzemeltetésvezető a Villamos Üzemviteli Osztályról, Szinger Ádámné, a Vegyészeti Ellenőrzési Osztály analitikus laboránsa, Lőrincz József turbina főgépész a Turbina Osztályról, Molnár László, a Villamos Üzemviteli Osztály villamos művezetője, Péter László az Üzemviteli Osztály EIK szolgálatvivője. Kitüntették Ritter Józsefet, az Építészeti és Szakipari Szerviz Osztály üzemvezetőjét, Kulacsik Andrást, a Digitális Rendszerek Osztály vezetőjét, Szántó Istvánt, a Villamos Karbantartó Osztály üzemvezetőjét, Körösztös Józsefet, az Armatúra és Csővezeték Karbantartó Osztály üzemvezetőjét, valamint Bőhm Pétert, aki az Atomix Kft. Tűzoltási és Kárelhárítási Szakágazatának biztonsági üzletágvezetője, az Atomerőmű Tűzoltóság vezetője.

Az ünnepség a Fool Moon a capella együttes nagy sikerű műsorával folytatódott, majd Süli János polgármester köszöntötte az atomerőmű kollektíváját külön kiemelve a nyugdíjba vonulókat és kitüntetetteket.