Alkotó Energia tábort hirdet az atomerőmű

Alkotótáborba hívja a Paksi Atomerőmű mindazokat, akik érdeklődnek a bútorfestés, tárgyalkotás iránt, energiájukat szívesen fektetnék ilyen értékmentő munkába, és tanulnának a terület kiváló képviselőitől. A táborra május 22-én éjfélig lehet jelentkezni elektronikus úton az alkotóenergia.hu honlapon. A jelentkezők közül huszonhatan kapnak meghívást.

A 2016-os Alkotó Energia pályázat folytatásaként meghirdetett alkotótábort az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a Pentart szakmai védnökségével szervezi. Olyanok felnőttek jelentkezését várják a paksi táborba, akik szeretnék elsajátítani a bútorfestés, tárgyalkotás alapjait, de eddig nem volt lehetőségük a gyakorlatban megismerni a Csináld magad! mozgalom ezen irányzatát. A június 21-25. között tartandó táborban elismert alkotók irányításával, gyakorlatorientált foglalkozásokon ismerkednek meg a résztvevők a bútorfelújítás alapjaival, a festési és díszítési technikákkal, anyagokkal. A tábor végén nem csupán számos ismerettel, hanem saját maguk által készített tárgyakkal gazdagodva térhetnek haza a táborozók, akik számára ingyenes a részvétel. Az Alkotó Energia tábor szakmai foglalkozásain Misurda Ágnes, Hosszú-Bardócz Éva, Kmetyó Lászlóné Krisztina, Szendrődi Enikő és Thuróczy „Sultan” Zoltán osztják meg tudásukat a szerencsés pályázókkal.

Picture here
Photo: Mike Birdy – Pexels.com

Az atomerőmű 2016-ban hirdette meg először az Alkotó Energia pályázatot, amelyre összesen 1839 saját készítésű, felújítású tárgy érkezett bútorfelújítás, bútorfestés, bútor és használati tárgy készítése, valamint használati és egyéb kisebb tárgyak dekorálása, díszítése kategóriákban. A pályázat 2017 őszén folytatódik.