Átadták az ASE Örökös Tagja és az ASE Örökös Bajnoka elismeréseket

Eredményes évet tudhat maga mögött az Atomerőmű Sportegyesület – tudatta a klub vezetősége az immár hagyományos májusi küldöttközgyűlésén. A szakosztályok versenyzői 2016-ban számos nemzetközi és hazai érmet szállítottak. A riói olimpián négyen képviselték a paksi színeket, de ami ennél is fontosabb, hogy a sportolói létszám tovább növekedett, jelenleg 1360 tagja van a piros-kék klubnak.

A tanácskozás napirendjén szerepelt az elnökség beszámolója a klub 2016. évi tevékenységéről, valamint a tavalyi évről szóló gazdasági beszámoló. Dr. Kovács Antal, az egyesület elnöke a szakosztályok pénzügyi helyzetére részletesen is kitért.

– Sokat dolgoztunk azon, hogy a kialakult gazdasági helyzetből minél kevesebb negatívumot érzékeljenek sportolóink. Sikerült túlélni a tavalyi évet. A nehézségek még inkább összekovácsolták a csapatot, így is meg tudta mutatni az egyesület, hogy a sport fontos számára, eredményesek tudnak lenni – mondta hozzátéve, hogy az idei év egy kicsivel könnyebb lesz gazdasági téren. Kiemelte, remélem, hogy a kosárcsapat is erősebb lesz, 2017-ben Magyarországon rendezik a cselgáncs világbajnokságot, és a kajak-kenuban is küzdenek a sportolók a válogatókon.

Elismeréseket is átadtak a közgyűlésen: az ASE Örökös Tagja Tóth János, a klub egykori kosárlabda szakosztályának vezetője lett, az ASE Örökös Bajnoka díjat pedig a sakkozó Berkes Ferenc vehette át.

Tóth János (j). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Tóth János (j). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Jókor voltam jó helyen, a támogatóim mindenben segítettek. Nagy Sándor, a klub akkori elnöke és Juhász Sándor, az ASE akkori ügyvezető igazgatója segített az első időkben eligazodni a szakosztály vezetésének nehezebb időszakaiban. Később az összes kollégával jó kapcsolatot ápoltam, jó volt a kommunikáció és a négy bajnoki, valamint Magyar Kupa-aranyérem jelzi a közösség erejét – összegzett a díjátadót követően Tóth János.

Berkes Ferenc. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Berkes Ferenc. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Azt gondoltam, hogy ilyen kitüntetést idősebb játékosok kapnak, akik mögött komoly életmű áll, én úgy érzem, hogy csak a pályafutásom közepén tartok. Remélem, hogy a klubbal és a klubban még tovább fejlődünk és még eredményesebbek leszünk. A saját eredményeimmel kapcsolatban érdekes a helyzet: fiatalon elégedett lettem volna, később pedig sokkal többet szerettem volna. Időközben családot alapítottam, egyéb teendőim elvitték az energiám egy részét, de úgy érzem, az elmúlt két évben visszatértem, sokkal erősebb lettem, és remélem, szép évek állnak még előttem – fogalmazott a másik díjazott, Berkes Ferenc.