Egy tábor, ahol jól megfér az atomfizika és a strandolás

Módosított tematikával, de változatlanul a térség települései általános iskolásainak részvételével rendezett nyári tábort az Atomenergetikai Múzeum. Az Ifjú fizikusok táborával zárták a 2016/17-es tanévi múzeumpedagógiai programsorozatot, amelynek határozott célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse az edukációt, a tehetséggondozást, valamint a téma iránti érdeklődés felkeltését és fenntartását.

Az eddigi évek gyakorlatától eltérően a tábor számos eleme kapcsolódott a természettudományokhoz, a résztvevők minden nap újabb fizikai témakör feldolgozásával bővítették ismereteiket szinte észrevétlenül. Az aerodinamikával a szolnoki Reptárban és a Leonardo-kiállítás keretében ismerkedtek, a mozgások energiaigényét a kerékpározás elméleti és gyakorlati tanulmányozása révén figyelhették meg, az atomfizika alapjaival a Karbantartó Gyakorló Központban találkoztak. Emellett strandolás, kirándulások és csapatok közötti vetélkedés tette emlékezetessé a hetet a diákok számára.

A táborba a Duna bal és jobb partjáról érkeztek kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, idén elsősorban azok, akik jó eredményeket értek el fizikaversenyeken.