Velocipéd nyergében hozta a Duna stratégia üzenetét

Pakson járt szombaton a különleges sportteljesítményeiről ismert sportoló, Hidvégi-Üstös Pál. Egy 150 éves velocipéd nyergében érkezett, hiszen ezen járja végig a Duna teljes magyarországi szakaszát. Célja, hogy felhívja az ott élők figyelmét a Duna védelmének fontosságára a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének évében. A túra egyben a Duna teljes hosszának őszi végigfutását hivatott beharangozni, „70 maratonnal a Dunáért” mottóval. A sportolót Barnabás István alpolgármester fogadta a paksi városháza előtt.

2017-ben a Duna Régió Stratégia soros elnökségét Magyarország látja el. A feladatokat koordináló Külkereskedelmi és Külügyminisztérium számára fontos, hogy minden Duna menti településhez eljussanak az éves elnökség legfontosabb üzenetei és a települések véleménye is.

A Duna Régió Stratégia egy olyan nemzetközi együttműködés, amelyben a Duna-medence 14 országa a közös kihívások kezelése érdekében, projektek keretében összefogva keresi a megoldásokat. Az elnökségi év során prioritásként kezeli Magyarország a régió energiabiztonságának fokozását, a közlekedési kapcsolatok fejlesztését, valamint a tiszta közlekedési módok terjedésének előmozdítását.