Egy tonna halat fogtak a pecások a bojlis kupán

Kevesen voltak, de sok halat fogtak a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület III. Etetőhajós Bojlis Kupájának versenyzői. Négy egész nap, azaz 96 óra állt a horgászok rendelkezésére, ezalatt több mint egy tonna halat fogtak.

Szabó Géza szervező arról tájékoztatott, hogy a vártnál jóval kevesebb, csupán öt csapat nevezett. Ők azonban visszatérő résztvevői a 2015-ben indított versenyek. Mivel nem szerették volna, hogy megtörjön a sorozat, ennek ellenére is lebonyolították a kupát.

Szerdán reggel szakadó esőben készülődtek a csapatok, hétvégére azonban már tökéletes volt az időjárás. Ezt igazolta a kimagasló eredmény is: az öt csapat versenyzői összesen 119 halat zsákmányoltak, amelyek összsúlya meghaladta az egy tonnát és az átlagsúly pedig a 10 kg-ot. A legnagyobb halat, egy 15,4 kg-os pontyot, Szegedi Zsolt fogta a Halhatatlanok csapatából.

Győztes a Frei András, Bárányos Krisztián és ifj. Bárányos Krisztián alkotta Friends lett közel fél tonnányi zsákmánnyal. A verseny második helyezettje a Vidra Team, azaz Bálint Richard, Bálint János és Vörös Balázs, harmadik helyen pedig a Gölöncsér Gábor, Haszeg Tamás, Dobstadt Krisztián alkotta CFB-Green Carp Team II. névre keresztelt gárda lett.