Megyei fejlesztéspolitikai tanácsosnak nevezték ki Süli Jánost

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítésére irányuló, továbbá a közvetett módon megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket kiemelt megyei fejlesztésnek minősített, Süli Jánost pedig megyei fejlesztéspolitikai tanácsosnak választotta meg.

Dr. Perlaki László váltja Süli Jánost a Tolnai Megyei Közgyűlésben. Az új képviselő a grémium legutóbbi ülésén tette le esküjét. A váltásra Süli János miniszteri kinevezése és az ebből adódó összeférhetetlenség okán került sor.

Süli János tárca nélküli miniszterként felel a két új paksi blokk létesítésére vonatkozó kormányközi megállapodás végrehajtásának szakmai irányításáért és koordinációjáért, valamint a paksi két új blokkhoz kapcsolódó térségfejlesztés összehangolásáért és az atomenergia-ipar innovációs feladatainak összehangolásáért.

Fehérvári Tamás elnök indoklása szerint a paksi két új blokkhoz kapcsolódó beruházás a megye egész területére kihatással van, hosszútávon alakítja Tolna megye gazdasági szerkezetét és befolyásolja társadalmát, így indokolt a beruházást kiemelt megyei fejlesztésnek minősíteni.

Szakmai életútja, helyismerete, valamint paksi polgármesterként és a megyei közgyűlés tagjaként szerzett tapasztalata alapján Fehérvári Tamás Süli Jánost javasolta megyei fejlesztéspolitikai tanácsosnak megválasztani, amit a képviselők többsége el is fogadott.

A megyei közgyűlés tanácskozásán szó esett a Sió Projektről és döntöttek a megye napon átadásra kerülő kitüntető díjakról is.