Mezősi Árpád: komfortossá kell tennünk a bölcsődei szolgáltatást

– Olyan döntés ami megnehezíti a családok, a gyermekek helyzetét nem születhet polgármesterségem alatt – mondta Mezősi Árpád független jelölt a Kápolna utcai volt bölcsőde épületénél tartott sajtótájékoztatóján.

– Nem fordulhat elő, ami az itt működött bölcsődével, azaz hogy az önkormányzat több mint félmilliárd forintért felújíttatta az épületet, majd rövid időn belül bezáratta a bölcsődét. Mezősi Árpád emlékeztetett, hogy akkor önkormányzati képviselőként nem értett egyet a bölcsődebezárással és nemmel szavazott. – Az akkori döntés következményeként egyetlen bölcsőde maradt Pakson – emelte ki, hozzátéve, hogy a Bóbita Bölcsőde a lakótelepen van, ami megnehezíti a város más pontjain élő kisgyermekes családok mindennapjait: helyi járat sok helyről nem megy arra, korábban kell felkelnie a családnak, hogy a szülők időben beérjenek a munkahelyükre. Mezősi Árpád azt is elmondta, hogy az egyetlen helyi bölcsődében nincsen elég férőhely, sokan vannak várólistán, amit Paks az ország egyik leggazdagabb településeként nem engedhetne meg magának.

– A Kápolna utcai épület az önkormányzat tulajdona, szinte minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy újra megnyissa a város a bölcsődét. Bízom abban, hogy polgármesterségem alatt ez mielőbb meg is fog történni – fogalmazott Mezősi Árpád polgármesterjelölt, ismét aláhúzva, hogy a következő időszak fejlesztéseinek a paksiakról kell szólnia, a lakosság érdekeit kell képviselni, ami polgármesterként a legfontosabb iránytű lesz számára.