Önhöz is bekopogtathat a kérdezőbiztos a PIAAC programban

Szeptember 1-én indult a PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies – Nemzetközi Felnőtt Képesség- és Kompetenciamérési Program) felmérés Magyarországon, amelynek keretében 6000 felnőtt magyarországi lakos készség- és kompetenciaszintjét mérik fel a kérdezőbiztosok a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából az elkövetkező 8 hónap alatt.

A projekt célja a felnőttek készségeiről készített eddigi legátfogóbb nemzetközi kutatásban való részvétel, valamint az eredmények hazai, illetve nemzetközi publikálásának, az erre épülő kutatásoknak, továbbá új, kompetencia alapú képzési programok kifejlesztésének elősegítése.

A projektet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal konzorciumi együttműködés keretében valósítja meg. A konzorcium vezetője a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A programról, a megkérdezendők kiválasztásának módjáról, és arról hogyan zajlik a felmérés ide kattintva mindent megtudhatnak.