Bernát András festményével gyarapodott a képtár gyűjteménye

Új művel gyarapodott a Paksi Képtár gyűjteménye: Bernát András ajánlotta fel egy képét az intézményben idén tartott tárlatának anyagából. – Az utóbbi időben retrospektív kiállításokat szerveztünk, és annak ellenére, hogy nem vártuk el, mindegyik művész felajánlotta, hogy hozzájárul a gyűjteményünk gyarapodásához. Így került Bak Imrétől és Károly Zsigmondtól is egy-egy munka a Paksi Képtár tulajdonába – mondta el Prosek Zoltán, a Paksi Képtár vezetője.

Legközelebb Molnár Zsolt grafikus Agro forgatókönyv című kiállítását nyitják meg a csarnoktérben, ezzel párhuzamosan pedig az Ybl Miklós Építéstudományi kar mutatja be Paks fejlesztésével kapcsolatos munkáit az emeleti térben.

Folytatódnak a múzeumpedagógiai foglalkozások a képtárban, ahogy a Bemutatkozunk, a Kortársalgó, a Pamacsoló és a 18+ sorozatok is ősztől. Az intézmény idén is csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programhoz, kínálatukban új elemként idegennyelvű, elsősorban angol és német foglalkozást tartanak egy kötetlenebb művészeti témában.

Az intézmény ismét megszervezi a helyi múzeumpedagógiai évnyitót, ahol ismertetik jövőbeli terveiket, és felmérik az együttműködő felek, helyi oktatási intézmények igényeit. A képtár célja ezzel az, hogy minél hatékonyabban segítsék az oktató-nevelő munkát.