Megújult a Paksi Képtár honlapja

Közel tíz év után új honlappal jelentkezik a Paksi Képtár. Az oldal átalakítására Eln Ferencet kérte fel az intézmény vezetője. Eln Ferenc többek között a Szépművészeti Múzeumnak és a Ludwig Múzeumnak is tervez, a Paksi Képtárnak pedig már negyedik éve dolgozik. A honlap itt elérhető.

A weblap igazodik a kor követelményeihez, és a funkciót alátámasztó, de visszafogott grafikával, jó minőségű fotó- és filmanyaggal teszi tetszetősebbé sokrétű tevékenységét bemutató oldalait. Kialakítása, tervezése követi az intézmény arculatát. Egyszerűségével, áttekinthetőségével, felhasználóbarát megoldásaival igyekszik minél látogatottabbá válni. Az átlátható tartalmi struktúra segít abban, hogy a korábbi és a tervezett tárlatokon kívül tájékozódhassanak a látogatók a múzeumpedagógiai eseményekről, valamint az egyéb kortárs programokról. A képtár jövő héttől indítja hírlevélét, amire már most lehet regisztrálni, továbbá meghívóit is digitálisan küldi ki.

A későbbiekben a weblapot blog egészíti majd ki, ami nem kapcsolódik feltétlenül az intézmény saját programjaihoz, de a múzeumhoz is kötődő művészeti jelenségekkel, alkotókkal foglalkozik.

A képzőművészeti és múzeumpedagógiai programokon kívül a képtár idén is folytatja a tizedik évfordulója kapcsán elindított Kortárs pillanatok című sorozatát. Ennek keretében az irodalom jeles képviselői mellett idén neves építészekkel és filmrendezővel is találkozhatnak az érdeklődők. Ismét szemügyre vehetik a város által meghirdetett építészeti ötletpályázatok munkáit, a nyári programtervek közé pedig a dzsessz mellé a néptánc is bekerült.