A kollektíva kiválóságait jutalmazták az atomerőműben

Példaképül szolgálnak az atomerőmű Céggyűrűvel jutalmazott munkatársai a mostani kollektívának és a jövő nemzedékének – hangzott el a díjátadón. Idén is húsz dolgozó munkáját ismerték el a vállalat legrangosabb, immár negyedszázados kitüntetésével.

Az ebből az alkalomból rendezett gálaesten Hamvas István vezérigazgató arról beszélt, hogy a Céggyűrű átadás a jól kiforrt vállalati kultúra fontos eleme. Ennek a kultúra az elemei közé tartozik az atomerőműves összetartás, elkötelezettség, szakmai öntudat, az együttműködés és a felelősségtudat a biztonságért, a termelés folyamatosságáért és a társaság nemzetgazdaságban betöltött szerepéért – mondta a vezérigazgató.

Kitért a szakmai iránti alázat és az együttműködés fontosságára, ami a közösség nagy értéke. – Ez a csapat mindennapos gyakorlatban bizonyítja, hogy ez az érték itt megvan. Azok az emberek, akiket ma jutalmazunk, munkájuk által részesei a céges sikereknek, s a vállalati kultúra alakításának fontos szereplői voltak – húzta alá.

Ahogy minden évben, úgy idén is megragadta az alkalmat Hamvas István arra is, hogy a cég eredményeiről és az előtte álló kihívásokról beszéljen. – A villamosenergia-piac változik, egyre nagyobb kihívás a vezető pozíciónk megtartása – fogalmazott. Elmondta, hogy ennek érdekében több termelési hatékonyságot növelő és önköltséget csökkentő intézkedés történt.

A nagyon jól felkészített karbantartások, hibamentes üzemeltetés, jól végrehajtott munkák eredményeként a biztonsági szint emelése mellett a termelés terén is rekordokat értek el. A munkatársak mellett, a partnerek és a tulajdonos szerepére is felhívta a figyelmet a vezérigazgató. Aki azt is hangsúlyozta, hogy a felelősségteljes munka nemcsak az atomerőmű megítélése miatt fontos. – A mi sikerünk, záloga Paks II sikerének – húzta alá, majd átadta a kitüntetéseket.

Az ünnepségen részt vett Süli János tárca nélküli miniszter, Lenkei István a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója, Szabó Péter Paks polgármestere, valamint dr. Zsuga János, az MVM Zrt. előző nap kinevezett vezérigazgatója. Dr. Zsuga János pohárköszöntőjében arról beszélt, hogy a Céggyűrű felelősséggel ruházza fel azokat, akik megkapják, mert a legrangosabb kitüntetés példaképpé teszi őket kollégáik és a jövő nemzedéke számára.

Céggyűrű kitüntetésben részesült idén: Angyal Ferenc karbantartás vezető, Ádler Kornél szekunderköri szolgálatvezető, Csányiné Kern Aida Erika humánpolitikai előadó, Cseriné Polgári Ágnes minőségügyi mérnök, Dobó József István főtechnológus, Fenyvesi Csaba osztályvezető, Jantner József berendezés technológia vezető, Lacza István karbantartási műszaki ellenőr, Makó Gábor Péter irányítástechnikai művezető, Nagy Sándor nukleáris karbantartó lakatos, Oldal Ottó üzemeltetés vezető, Orbán Mihály önálló üzemvezető, Péter Lajos István csoportvezető, Spieszné Bognár Judit főosztályvezető, Számel László főtechnológus, Százuj István kiemelt projektvezető, Szili László berendezés technológia vezető, Tell Ferenc vezető szerelő, Vida Zoltán elemző mérnök, valamint Horváth Miklós Ferenc a Paks II. Zrt. vezérigazgató-helyettese, engedélyezési és felügyeleti igazgatója.