Paksi és paksi kötődésű zenekarok közös lemezét mutatják be

Feil Gábor és Gyulai István, a paksi PistiEst zenekar két tagjának ötlete alapján és szerkesztésében a város egy zenei válogatáslemezzel gazdagodott. A korongon 16 paksi vagy paksi kötődésű zenekar saját dala szerepel. A 68 perces CD elkészítésében 71 zenész működött együtt. A Paksi Pillanathangok vol.1. címet viselő kiadványt a szerkesztők „zenei korrajznak” nevezik, amelyen a pop, a rock, a jazz és a blues műfajban akusztikus és instrumentális szerzemények hallhatók.

A CD-n szereplő zenekarok:

Gébert-Ulbert Project
Hesz Ádám Akusztik
Hungarokarma
Másképp zenekar
Nu-Line Experiment
Pagony zenekar
Peet Project
Pintér Petra és Sistrum
Pirkadat zenekar
PistiEst zenekar
SoulFood
Társadalomshop
The Houdinis
The Qbs
The Subrune
Ulbert-Hesz Project

A CD megjelenésével egy napon lesz a bemutatója is, így az érdeklődőket a XX. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál előestéjén várják „rock szeretettel”, azaz november 17-én 19 órára a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermébe, ahol a lemezen szereplő együttesek zömét élőben is hallhatja a közönség.

A kiadvány megjelenését Paks Város Önkormányzata, a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör, a Govern-Soft Informatikai Kft., a Gyafix Kft. és Siklósi Zoltán vállalkozó támogatta. Az utómunkálatok a kalocsai Delfin Hangstúdióban zajlottak. Hangmérnök Kiss Tibor. A borítót Tóth Gábor készítette. A CD-t a helyszínen meg lehet vásárolni.