Korszerűsítik a városi kamerarendszert

Korszerűsítik a kamerarendszert Pakson. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív
Korszerűsítik a kamerarendszert Pakson. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök archív

Két ütemben korszerűsítik a városi kamerarendszert. Első lépésként a meglévő kamerarendszert fejlesztik, második lépésként pedig Dunakömlődöt és Gyapát is “bekamerázzák” és bekötik a központi rendszerbe.

– A jelenlegi rendszer elavult, éjszaka illetve rossz időjárási körülmények között nem adnak már a kamerák megfelelő képet. Ezért döntött az önkormányzat a fejlesztés mellett – mondta el Bana János. Az alpolgármester úgy tájékoztatott, hogy első lépcsőben kicserélik a meglévő kamerákat, ha szükséges új megfigyelőpontokat is kijelölnek a városban, valamint beszereznek egy új, központi vezérlő szoftvert. A második ütemben szerelnek fel kamerákat Dunakömlődön és Gyapán.

A rendszernek két megjelenítő pontja lesz, az egyik változatlanul a Paksi Rendőrkapitányságon, a másik pedig a közterület-felügyeletnél. A kamerák – beállítástól függően – térfigyelő vagy rendszám ellenőrző funkciót látnak el. Az önkormányzat a szükséges forrást saját költségvetéséből biztosítja, a két ütem együtt körülbelül 70 millió forintba kerül.